De Witte haalt uit: “Ik stel mij vragen bij de correctheid en werkwijze van VAR”

De Witte haalt uit: “Ik stel mij vragen bij de correctheid en werkwijze van VAR”

Gepubliceerd: dinsdag 8 oktober 2019 om 07:46di 08-10-2019 om 07:46

KAA Gent ging afgelopen speeldag zwaar onderuit op Club Brugge. De VAR kwam echter weer in opspraak na een vermeende strafschopfout van Mechele op Yaremchuk. Tegenover Het Laatste Nieuws sneerde ook Ivan De Witte naar de VAR.

De Witte sneert naar de videoref. "Ik stel mij evenwel vragen bij de correctheid van de werkwijze van de VAR met de scheidsrechter. Het Belgische voetbal heeft nood aan een transparante en duidelijke modus operandi. De clubs stellen veel geld ter beschikking aan de arbitrage - ik, wij, hebben het recht om de best mogelijke spelleiding te eisen.”

“Dat was in onze wedstrijd in Brugge niet het geval”, gaat De Witte verder. “Ik mag stellen dat daar niet het gewenste niveau van professionalisme is gehaald. De scheidsrechter (Lardot, red.) had op zijn minst de beelden van de strafschopfase op Yaremchuk moeten raadplegen.”

Volgens De Witte moesten er aldus beelden worden bekeken. “Noch hij, noch de VAR (Laforge, red.) kunnen in de bewuste fase onmogelijk met voldoende zekerheid oordelen dat het géén penalty is - ga dan kijken, in het geval van de scheidsrechter. Ik laat mij niet uit óf het penalty is.”

“Ik vraag enkel meer duidelijkheid over 'hoe', 'wat', 'wie'. Wie beslist om de beelden te raadplegen - de VAR of de ref? Wie heeft het laatste woord - de VAR of de ref? De clubs én het publiek hebben recht op een heldere systematiek”, aldus De Witte.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Heeft De Witte hier gelijk?

(444 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws