Reden tot klagen: Ik begrijp wel dat ze bij Standard zeggen: 'Dit is penalty'

Reden tot klagen: "Ik begrijp wel dat ze bij Standard zeggen: 'Dit is penalty'"

07-10-2019 23:46 Laatste update: 23:52
8

Royal Antwerp FC gaf tegen Standard Luik een 2-0-voorsprong uit handen: 2-2. Bijna gooide het zelfs dat ene puntje nog te grabbel, maar in de slotfase weigerden scheidsrechter en VAR om een strafschop te fluiten voor een trap van Faris Haroun op het been van Felipe Avenatti.

In Extra Time kwam het panel kort terug op de strafschopfase. "Op het beeld kan je goed zien dat hij (Avenatti, nvdr.) een schop krijgt, al gaat hij wel gemakkelijk vallen. Er is wel degelijk contact. Hij wil wel de bal spelen, maar hij raakt vol het been van Avenatti", verwijst analist Mo Messoudi naar de actie van Haroun.

"Ik begrijp wel dat ze bij Standard zeggen: 'Dit is een penalty'", stemt Filip Joos in. "Alleen is het zo dat, als je daar een trap krijgt, je normaal niet zo valt. Hij valt verkeerd", legt Joos uit. Avenatti werd geraakt op het rechterbeen en zou daarom naar rechts moeten vallen, oordeelt Joos. De Uruguayaan viel echter op zijn linkerzijde.

Youri Mulder tekent dan weer wat bezwaar aan. "Het is tegenwoordig wel zo dat men bij het minste of geringste tikje zegt: 'Ja, maar er is contact geweest'. Het is natuurlijk wel gewoon een contactsport", pleit de Nederlander voor voldoende viriliteit in het spel.