Vanaken demonstreert nieuw talent: Hans heeft gewoon een goede basistechniek

Vanaken demonstreert nieuw talent: "Hans heeft gewoon een goede basistechniek"

Gepubliceerd: maandag 7 oktober 2019 om 23:31ma 07-10-2019 om 23:31

Club Brugge boekte zondag een ruime zege tegen rivaal KAA Gent (4-0). Zoals wel vaker vertolkte Hans Vanaken alweer een hoofdrol, onder meer met een doelpunt. Opvallend: van zijn vijf competitietreffers tot dusver maakte hij er liefst vier met het hoofd. Geen enkele speler in de Jupiler Pro League doet beter.

Trainer Philippe Clement mocht die statistiek komen toelichten in Extra Time. "Dat is iets wat in de trainingen terugkomt, omdat dat ook een onderdeel is waar te weinig op getraind wordt", geeft Clement toe. "Hans heeft ook gewoon een goede basistechniek. Ik moet daar dus zeker geen enkele pluim van op mijn hoed steken. Dat is gewoon een kwaliteit die hij altijd al had. Maar hij moet er wel komen, natuurlijk", voegt de coach van Club daar nog aan toe.

"Ik herinner mij zijn debuutmatch in Eerste Klasse, met Lokeren op Anderlecht, waar hij op gelijkaardige wijze een doelpunt maakte", verwijst Clement naar 2013. Bij Filip Joos staat dat debuut van Vanaken nog steeds in de hersenpan gegrift. "Een man die zo demonstreerde ... Dat was onwaarschijnlijk. De klasse droop ervan af. Toen wist je dat die het Belgische voetbal ging domineren de volgende jaren", is Joos lyrisch.

Poll

Is Vanaken de beste speler in de Jupiler Pro League?

(487 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws