Schandaal of niet: Ze vertellen me dat er nauwelijks iets veranderd is

Schandaal of niet: "Ze vertellen me dat er nauwelijks iets veranderd is"

Gepubliceerd: maandag 7 oktober 2019 om 23:00ma 07-10-2019 om 23:00

Nog geen jaar na het grootschalige voetbalschandaal rond Dejan Veljkovic lijkt het Belgische voetbalwereldje weer haar normale gangetje te gaan. Zo heeft Mogi Bayat, nog zo'n spilfiguur in de affaire, zijn dagdagelijkse activiteiten weer opgenomen. Peter Vandenbempt legt uit hoe dat kan.

"Bayat pronkt graag met het aantal gemiste oproepen van Michael Verschueren op zijn telefoon", vertelt de journalist van Sporza in De Tribune. "Hij gaat er overal mee rond om te tonen dat Michael Verschueren hem belt om zijn problemen op te lossen." 

"In het voetbal denken mensen pragmatisch", legt Vandenbempt uit. "Clubs zitten met spelers waar ze vanaf willen of met andere problemen. Clubs doen een beroep op om het even wie die problemen kunnen oplossen en de grote troef van Bayat is altijd geweest dat hij problemen kan oplossen, die anderen niet kunnen oplossen." 

"Wie binnen de voetbalwereld komt aandraven met opmerkingen over ethiek of deontologie, wordt weggelachen. Dat is de realiteit. Wat mensen in het voetbal me vertellen is dat er nauwelijks iets veranderd is", verzucht Vandenbempt finaal.

Poll

Moet Bayat geweerd worden uit de (Belgische) voetbalwereld?

(858 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws