Club Brugge houdt het hart vast: “Weten niet of ze risico gaan nemen of niet”

Club Brugge houdt het hart vast: “Weten niet of ze risico gaan nemen of niet”

Gepubliceerd: maandag 7 oktober 2019 om 22:50ma 07-10-2019 om 22:50

Club Brugge won zondag met ruime 4-0 cijfers van KAA Gent. Bij een van de goals geraakte Percy Tau geblesseerd. Bij Club Brugge zagen ze ondertussen de Zuid-Afrikaan afreizen naar zijn geboorteland en houden ze hun hart vast.

Ook in Zuid-Afrika staat er momenteel interlandvoetbal op het programma. Het is nog niet duidelijk of Tau in actie kan komen voor zijn land en/of Club Brugge hem een tijdje kwijt is. "We weten nog niet hoe erg het is met Tau. Een dag na zo'n blessure kun je de ernst nog niet goed bepalen", aldus Philippe Clement maandag bij Extra Time.

Ondertussen moest Club Brugge Tau wel uitzwaaien. "Die jongen is nu naar Zuid-Afrika om zich daar te melden en zich medisch te laten checken. We zullen van daaruit horen hoe de beeldvorming eruit ziet. We weten nog niet of hij daar moet blijven of niet. Gaan ze daar risico nemen om hem binnen een paar dagen fit te hebben of niet?"

Voor Clement en Club Brugge is nu bang afwachten. "Onze dokter heeft contact met Zuid-Afrika. Wij moesten hem laten gaan. Wij hadden geen keuze. Ging hij niet dan was hij geschorst voor de volgende match", aldus nog de trainer van Club Brugge.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws