Moet Mechelen vrezen voor verliezen van licentie? 'Beerschot zet door'

Moet Mechelen vrezen voor verliezen van licentie? 'Beerschot zet door'

Gepubliceerd: maandag 7 oktober 2019 om 21:59ma 07-10-2019 om 21:59

Bij Beerschot is men nog altijd niet blij dat KV Mechelen voor dit seizoen een licentie kreeg om aan te treden in de Jupiler Pro League. De Ratten willen nog altijd dat de KBVB de licentie intrekt. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Na Operatie Zero was het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) van mening dat KV Mechelen schuldig was bevonden aan matchfixing. Daarom mocht het niet Europees en in de Beker van België aantreden. Toch kreeg het een licentie om uit te komen in 1A. Bij Beerschot voelen ze zich slachtoffer van dienst. Bij een degradatie van Mechelen hadden de Ratten kunnen stijgen van 1B naar 1A.

Advocaat Thomas Gillis stuurde ondertussen een brief naar de Licentiecommissie om de situatie aan te kaarten. Dinsdag mag hij voor Beerschot gaan pleiten bij de KBVB. Verwacht wordt dat Gillis zal stellen dat KV Mechelen haar licentieaanvraag niet waarheidsgetrouw invulde. Opvallend, de advocaat kon de licentieaanvraag van Mechelen niet inkijken, maar volgens hem is de veroordeling tot matchfixing voldoende bewijs. Wanneer men de licentie niet waarheidsgetrouw invult, kan men de licentie verliezen.

Weinig slaagkans
Bij Beerschot maken ze zich trouwens niet al te veel illusies. De Jupiler Pro League is immers al tien speeldagen ver. De kans dat KV Mechelen alsnog haar licentie voor dit seizoen gaat verliezen, is klein. Toch zet Beerschot door. De Ratten houden volgens Het Laatste Nieuws ook nog een burgelijke procedure en een annulatieverzoek om de uitspraak van het BAS aan te vechten achter de hand.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws