'Ajax moet leeuwendeel van 48 miljoen nog krijgen van Barça voor transfer De Jong'

'Ajax moet leeuwendeel van 48 miljoen nog krijgen van Barça voor transfer De Jong'

Gepubliceerd: maandag 7 oktober 2019 om 20:54ma 07-10-2019 om 20:54

FC Barcelona kondigde vorige maand een recordomzet van ruim één miljard aan, maar een nadere blik op de boekhouding leert dat de Catalanen nog flink wat transfersommen te betalen hebben. Volgens AS krijgen onder meer Liverpool en Ajax nog een flink bedrag van de Spaanse kampioen.

Het is gebruikelijk dat clubs transfersommen in termijnen betalen. Bij Barça bedraagt die 'transferschuld' liefst 260,7 miljoen, schrijft de Spaanse sportkrant. Liverpool wacht nog op de lieve som van 94,6 miljoen voor de transfer van Philippe Coutino. Op korte termijn moet Barça 27,9 miljoen overmaken naar Engeland en over de langere termijn volgt nog eens 66,7 miljoen.

Dat terwijl Coutinho al niet meer actief is in Camp Nou. De aanvallende middenvelder kon geen potten breken bij Barça en is dit seizoen verhuurd aan Bayern München. De Duitse grootmacht kan de Braziliaan voor 120 miljoen definitief inlijven.

Naast Liverpool wacht ook Ajax nog op een flink bedrag uit Catalonië voor de transfer van Frenkie de Jong. De 22-jarige middenvelder maakte deze zomer voor een basisbedrag van 75 miljoen de overstap naar Barça, maar de Amsterdammers wachten nog op het leeuwendeel van die transfersom: 48,6 miljoen.

Barcelona moet verder nog 30,3 miljoen euro overmaken naar Bordeaux voor Malcom, 10,9 naar Bayern München voor Arturo Vidal en 31,4 miljoen naar Valencia voor Neto.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws