VAR van Anderlecht teruggefloten: 'We verwachten geen interventie'

VAR van Anderlecht teruggefloten: 'We verwachten geen interventie'

07-10-2019 20:33
15

RSC Anderlecht won vrijdag met 1-2 van Sporting Charleroi. Nacer Chadli zag een doelpunt afgekeurd worden. Wat veel mensen al dachten, klopt ook. Het doelpunt had niet afgekeurd mogen worden.

Maandag liet het Professional Refereeing Department zich uit over de fase van Chadli in Charleroi. 'Nacer Chadli (RSC Anderlecht) scoort een doelpunt dat goedgekeurd wordt door de scheidsrechter. Het doelpunt is gescoord met de bovenschouder, dat een deel is van de arm', klinkt het.

De VAR had niet mogen ingrijpen is de conclusie. 'De beelden tonen geen duidelijke fout, geen 'clear and obvious error', aan van de scheidsrechter. Meerdere beelden zijn nodig om het contact te analyseren en het Professional Referee Department verwacht geen VAR-interventie in deze situatie.'

Onder meer Tim Pots sprak dat er ook een fout gemaakt werd tegen het protocol. Dat spreekt het Professional Referee Department dan weer tegen. 'Handspel gemaakt door een aanvaller is factueel waardoor de procedure correct werd toegepast om geen “on field review” te gebruiken', is de uitleg. De nieuwe regel geldt sinds 1 juni 2019.