Enkel maar lof voor Vormer: Gent-middenvelders kunnen voorbeeld nemen aan hem

Enkel maar lof voor Vormer: "Gent-middenvelders kunnen voorbeeld nemen aan hem"

Gepubliceerd: maandag 7 oktober 2019 om 19:46ma 07-10-2019 om 19:46

Club Brugge won afgelopen weekend makkelijk met 4-0 van KAA Gent. Eén van de uitblinkers in die partij was Ruud Vormer. Hein Vanhaezebrouck had niets dan lof voor de middenvelder.

"Van mij krijgt hij een 8,5 of 9", zegt Vanhaezebrouck bij Sports Late Night. "Een cijfer dat hij in de krant niet zal krijgen, maar die mannen kijken naar andere dingen. Die kijken niet naar wat je taak is en hoe je die uitvoert. Hij was gewoon top", klinkt het lovend.

Vanhaezebrouck geeft ook aan waarom Vormer dat cijfer krijgt. "Ruud was de aanjager van zijn team. Thomas Kaminski moest ballen zomaar wegtrappen en Sven Kums en Vadis Odjidja waren nergens. Als het al eens nodig was, ging Vormer tot aan de achterlijn mee verdedigen, iets wat hij in topwedstrijden altijd doet", verduidelijkt Vanhaezebrouck.

"Ook offensief was Vormer heel aanwezig", voegt hij er nog aan toe. "Hij infiltreert graag. Eerst liep Odjidja bij hem, maar die liet het na een tijdje over aan Kums. De middenvelders van Gent kunnen een voorbeeld aan Ruud nemen", zegt hij.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws