'Huurling van Club Brugge maakt indruk bij Jong PSV en wordt beloond'

'Huurling van Club Brugge maakt indruk bij Jong PSV en wordt beloond'

Gepubliceerd: maandag 7 oktober 2019 om 16:44ma 07-10-2019 om 16:44

Cyril Ngonge gooit in de eerste weken van het seizoen hoge ogen bij PSV. De negentienjarige aanvaller, die dit seizoen gehuurd wordt van Club Brugge, trainde maandag mee met de selectie van PSV 1, zo meldt het Eindhovens Dagblad

Ngonge kwam de afgelopen weken in de Keuken Kampioen Divisie uit voor Jong PSV. In vijf wedstrijden (waarvan vier basisplaatsen) wist de Belgische buitenspeler drie keer het net te vinden. Meer dan eens viel Ngonge op met flitsende acties en ook bij trainer Mark van Bommel is het niet onopgemerkt gebleven. Het Eindhovens Dagblad schrijft dat hij maandagochtend mocht aansluiten bij de selectie van het eerste elftal, die overigens wel flink uitgedund is vanwege de interlandperiode.

De kans dat Ngonge een vaste plek in de hoofdmacht weet te bemachtigen, is klein. Met spelers als Steven Bergwijn, Donyell Malen, Cody Gakpo, Ritsu Doan en Bruma voor zich is de concurrentie bepaald niet mals. Een voordeel voor Ngonge is dat tijdens de interlandperiode een groot deel van zijn concurrenten met hun nationale elftal op pad zijn.

Begin dit seizoen werd Ngonge gehuurd van Club Brugge, waar hij weinig zich op speeltijd had in het eerste elftal. Hij maakte wel al zijn debuut voor het eerste elftal, zowel in de Belgische competitie als in de Champions League. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws