Club Brugge stoomt door: 'Mogelijk worden de Play-Offs overbodig'

Club Brugge stoomt door: 'Mogelijk worden de Play-Offs overbodig'

07-10-2019 12:00 Laatste update: 12:22
20

Club Brugge staat ook na Speeldag 10 aan kop van het klassement. Ook KAA Gent kon de trein niet stoppen en ging met 4-0 de boot in. François Colin denkt dat Play-Off 1 wel eens overbodig kan worden.

KAA Gent had wel wat pech op Club. 'In Jan Breydel werd blijkbaar een nieuw reglement toegepast: wie slecht speelt, krijgt geen penalty. AA Gent begon bang aan de topper in Brugge en speelde ronduit zwak. Een elfmetertrap bij een 2-0 achterstand had wellicht weinig veranderd, maar dat neemt niet weg dat de bal op de stip had gemoeten', geeft Colin aan bij De Witte Duivel.

'Na 3-0 nam Club gas terug en kregen de Buffalo’s nog een drietal goede kansen, maar die konden we ook aan de overkant noteren. 7-3 had gekund, zodat de 4-0 eindstand een vrij goede weerspiegeling is van de krachtsverhoudingen.'

Colin denkt dat Club ongenaakbaar is. 'Nooit voorspellen in het voetbal, maar voor één keer durf ik er mij toch aan wagen. Het is best mogelijk dat de Play-Offs overbodig zijn dit seizoen. Club Brugge is zo sterk, ook in de breedte, dat niemand in de buurt eindigt. Het was in elk geval een gouden week voor Blauw-Zwart, dat de dichtste achtervolgers (AA Gent, Antwerp, Standard en Moeskroen) puntenverlies zag lijden.