Vandenbempt over Coucke en Verschueren: 'Niet fraai, Diagne pas maand geleden'

Vandenbempt over Coucke en Verschueren: 'Niet fraai, Diagne pas maand geleden'

Gepubliceerd: maandag 7 oktober 2019 om 11:41ma 07-10-2019 om 11:41

RSC Anderlecht won het afgelopen weekend van Sporting Charleroi. In de tribune keek Frank Vercauteren toe. Anderlecht plukte de trainer weg bij Oud-Heverlee Leuven. Volgens Peter Vandenbempt ging dat niet in de beste verstandshouding. Dat stelt hij bij Sporza.

Bij Oud-Heverlee Leuven fungeerde Vercauteren als adviseur. Hij had een clausule in zijn contract en kon dus weg. OHL legde zich daar zonder problemen bij neer, toch stuurde de club een persbericht de wereld uit waarin het Anderlecht op de korrel nam.

Vandenbempt denkt te weten waarom OHL niet zo blij was met Anderlecht. In Leuven zouden ze niet zo blij geweest zijn dat Marc Coucke en Michael Verschueren niet de moeite deden om naar OHL te bellen met de info dat ze de opstapclausule van Vercauteren gingen activeren.

Nadien gingen volgens Vandenbempt de poppen pas echt aan het dansen. ' Coucke en Verschueren hebben bij OHL blijkbaar als door een wesp gestoken gereageerd op het nochtans zeer brave persbericht van OH Leuven waarin OHL de handelswijze van Anderlecht een beetje betreurde. De ene met een vlammende mail, de andere met een boze telefoon.'

Vandenbempt stelt ook de woorden van Verschueren te kennen. 'Verschueren zei dat het nu eenmaal een haaienwereld is en dat als je daar niet tegen kunt, dat je er dan uit moet blijven. Ik zou zeggen: je moet maar durven!', aldus de analist.

Vandenbempt liet eerder bij Sporza zich nog ontvallen: 'Het is nog maar een maand geleden dat Anderlecht stond te jammeren hoe Club Brugge had gehandeld met spits Diagne, die Club op de valreep afgesnoept had van Anderlecht. "Wij zouden zoiets nooit doen", zei Michael Verschueren toen.''

Poll

Moet je als club contact opnemen als je iemand zijn opstapclausule gaat activeren?

(1195 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws