Renard na vertrek bij Antwerp: Het is prachtig wat we hebben gedaan

Renard na vertrek bij Antwerp: "Het is prachtig wat we hebben gedaan"

07-10-2019 10:45
5

Olivier Renard zette eind vorige maand een opvallende stap. Hij verlaat Antwerp en kiest voor Montreal Impact in de MLS. Een weloverwogen keuze, geeft hij aan bij RTBF.

"Ik begrijp dat het een verrassende keuze was", aldus Renard. "Zeker omdat ik mij goed voelde bij Antwerp. Maar soms komt er een opportuniteit voorbij. Voor mij moeten er drie dingen goed zitten: het sportieve, het familiale en het financiële. Dat was zo bij Montreal", legt hij uit. "Sportief directeur van een club uit de MLS, het kan erger."

Renard staat honderd procent achter zijn keuze. "Het is een kampioenschap dat aan het groeien is, ik denk dat het snel een heel belangrijke competitie gaat worden. Op familiaal vlak is Montreal een mooie én Franstalige stad. En ik ga ook voor het financiële plaatje, dat heb ik nooit verborgen. In voetbal draait het ook daar om. Ik heb het dan besproken met het bestuur van Antwerp en zij stonden mijn vertrek niet in de weg."

Bij Antwerp laat hij wel een heel mooi project achter. "Het is prachtig wat we hebben kunnen doen in 2,5 jaar. Toen we begonnen in 1A was er geen kleedkamer en geen tribune. De spelers moesten douchen in bungalows. Nu staat er een mooie mix van ervaring en jeugd die iedereen pijn kan doen, maar ik denk nog altijd dat de concurrenten een voorsprong hebben."