Vandenbempt maakt zich zorgen over Antwerp: Groot gebrek aan discipline

Vandenbempt maakt zich zorgen over Antwerp: "Groot gebrek aan discipline"

07-10-2019 10:00
8

Antwerp speelde zondagavond 2-2 gelijk tegen Standard. Lior Refaelov maakte de 1-0 vanop de stip na een lange discussie met Dieumerci Mbokani. Ongepast, zo vond ook Peter Vandenbempt.

"Bij Antwerp maakten ze zondag weer eens ruzie onder elkaar", vertelt hij bij Sporza. "Ditmaal kregen Mbokani en Refaelov het aan de stok toen Antwerp een penalty kreeg in het duel met Standard. Het was een geestig gezicht voor alle anderen dan de spelers en het bestuur van Antwerp zelf. Het begint daar een beetje de gewoonte te worden, maar ik vind het onbegrijpelijk en onaanvaardbaar."

Volgens Vandenbempt heeft Laszlo Bölöni het niet in de hand. "Ernstige spelers ergeren zich daar blauw aan. Ze wijten dat aan een groot gebrek aan discipline in de kleedkamer bij Antwerp. Dat is vreemd, want Laszlo Bölöni is de trainer en dat is een kind van het Ceausescu-regime. Hij lijkt een zeer strenge coach te zijn, is vaak genadeloos hard in zijn commentaren en staat voor hard labeur, maar dat is blijkbaar een totaal verkeerde perceptie."

Bölöni mag best nog wat harder zijn, aldus Vandenbempt. "Spelers komen ongestraft te laat, trainingen beginnen bij wijze van spreken op om het even welk uur en ook te laat. Het steekt allemaal niet zo nauw. Met al die ego's en speciale karakters is dat niet de goeie aanpak, hebben we de indruk."