Beste aankoop in jaren? Mignolet is van goudwaarde voor Club Brugge

Beste aankoop in jaren? "Mignolet is van goudwaarde voor Club Brugge"

07-10-2019 08:46
35

Club Brugge wist zondag met 4-0 te winnen van titelconcurrent KAA Gent. Daarin alweer een sterke Simon Mignolet, die Gent met enkele reddingen van een doelpunt hield. De doelman lijkt stilaan de beste aankoop in jaren te zijn.

Ook journalist Stef Wijnants is enorm onder de indruk van de Rode Duivel. "Het wordt de afgelopen tijd misschien te weinig benadrukt, maar Simon Mignolet is van goudwaarde voor zijn ploeg", vertelt hij bij Het Belang van Limburg.

"Club Brugge slikte tot dusver nog maar drie tegendoelpunten. In 13 wedstrijden verzamelde de Truienaar bovendien acht clean sheets. Ik was persoonlijk niet voor zijn terugkeer naar België. Eigenlijk bewijst hij met deze statistieken mijn gelijk: Mignolet is te goed voor de Belgische competitie", zegt Wijnants.

"Hij vaart er zelf financieel goed bij, maar de grote sportieve winnaar is natuurlijk Club Brugge. Hij geeft een stabiele ploeg nog meer zekerheid. Alleen tegen Anderlecht viel hij op een foutje te betrappen, maar voor de rest legt hij een onberispelijk parcours af", aldus Wijnants.