Genk stelt overwinning tegen Moeskroen veilig in de 98ste (!) minuut

06-10-2019 22:04 Laatste update: 22:09
30

KRC Genk heeft helemaal op de valreep de overwinning weten veilig te stellen tegen Moeskroen. De VAR speelde opnieuw een hoofdrol in de wedstrijd.

KRC Genk kon vertrouwen putten uit de knappe prestatie tegen Napoli. Dat resulteerde in enkele schuchtere doelpogingen van Joakim Maehle en Mbwana Samatta in het openingskwartier. De limburgers konden echter niet genoeg schwung in hun spel brengen om Moeskroen te ontwrichten.

Gaandeweg de eerste helft herstelde Moeskroen het evenwicht. Fabrice Olinga luide de eerste kans in voor de bezoekers, zijn afstandsschot werd in hoekschop verwerkt. Moeskroen werd gevaarlijker en vooral Aleix Garcia zette zich door. Zijn schoten belandde echter niet tegen de netten. Tussendoor kon ook Theo Bongonda nog dreigen voor Genk.

Meer animo was er in de tweede helft te vinden. Moeskroen kwam al erg vroeg op voorsprong na een hoekschop. Jonah Osabutey kopte de bal over de lijn. Er was nog even verwarring of de bal wel over de lijn was, maar de goal telde we degelijk.

Het sein voor Genk om het heft meer in handen te gaan nemen. Pas in minuut 75 wisten de Limburgers echter gelijk te maken. De ingevallen Paul Onuachu kopte de 1-1 tegen de netten. Net voor het einde van de reguliere tijd leek Mbwana Samatta de winning goal te maken, de VAR zag echter buitenspel. Heel erg nipt was dat.

Genk slaagde er helemaal op het eind dan toch in om een onverhoopte winning goal te maken. Opnieuw Onuachu. De boomlange spits schonk zijn ploeg in de 98ste minuut (!) de overwinning.