Antwerp geeft dubbele voorsprong uit handen na doelpunten van Emond

06-10-2019 19:54
12

De topper tussen Standard en Antwerp is beslist zonder winnaar. Al mag Standard zich wel de morele winnaar noemen. Het kwam op een 2-0 achterstand, maar boog die nog om naar een 2-2 gelijkspel.

We kregen een lange studieronde, waarin het wachten was op de eerste uitgespeelde kansen. De bezoekers uit Luik groeven zich echter niet in en staken de neus wel aan het venster.

Toch miste de partij wat peper en zout, de stadionspeaker besloot om het heft in eigen handen te nemen en voor meer vuur te vragen van de fans. Het hielp Antwerp alleszins, na twintig minuten voetballen een eerste kans via strafschop. Ook meteen het eerste doelpunt via Refaelov, al wilde Mbokani die eigenlijk graag scoren.

Het zorgde ook meteen voor vuur in de partij, met enkele opstootjes tussen beide ploegen. Mede door slordig voetbal kregen we echter geen doelpunten meer te zien in de eerste helft.

In de eerste helft maakte Mbokani nog wat ruzie met Lior Refaelov omwille van zijn niet-gekregen strafschop. In de tweede helft wel weer een lach op het gezicht van de Congolees, die voor de dubbele voorsprong zorgde. Emond gaf zich echter nog niet gewonnen, niet veel later stond het al terug 2-1. Een spannend begin van de tweede helft.

We kregen opnieuw een match, met kansen aan beide helften. Standard leek echter met tien te spelen, het was zoeken naar de onzichtbare Mehdi Carcela. Renaud Emond besloot dan maar om opnieuw op te staan. Twintig minuten voor tijd maakte hij er 2-2 van na een assist van Maxime Lestienne. Standard werkte de dubbele achterstand weg.

Mbokani kopte nog net naast voor Antwerp, Standard kreeg geen strafschop na een fout op Avenatti. Het bleef daardoor uiteindelijk 2-2. Standard blijft op een tweede plek in de stand staan, het telt nu drie punten minder dan leider Club Brugge. Antwerp komt op de vijfde plek, het telt zes punten minder dan Club Brugge.