Clement tempert euforie na 4-0: Ik vind dat een gevaarlijke uitspraak

Clement tempert euforie na 4-0: "Ik vind dat een gevaarlijke uitspraak"

06-10-2019 18:16 Laatste update: 18:54
15

Club Brugge is momenteel met afstand de toonaangevende factor in ons land. Club maakte zondag veel indruk door KAA Gent in de topper met liefst 4-0 te verslaan. Philippe Clement wil desondanks voorkomen dat zijn spelers beginnen te zweven.

Club Brugge bleef ook in het zestiende officiële duel onder Clement ongeslagen. In de competitie wacht Blauw-Zwart na negen speeldagen nog op de eerste nederlaag (W7, G2). Hoog van de toren blazen doet Clement niet. "Mensen mogen van buitenaf wat mij betreft zeggen dat niemand ons zal kunnen volgen, maar ik vind dat toch een gevaarlijke uitspraak. Het verschil is niet zo groot. Vanaf we 5 of 10 procent minder presteren, zal ons dat zuur opbreken", citeert Sporza.

Clement houdt zijn manschappen op scherp. "Ik ben een moeilijk mens. De 4-0-zege is fantastisch, maar ik heb toch heel wat dingen gezien die beter kunnen." De succescoach is met het oog op verbetering blij met zijn brede selectie. "Als er spelers het even niet meer kunnen opbrengen, hebben we wel anderen klaarzitten op de bank en zelfs in de tribunes."

Uiteraard klonken er meer positieve woorden uit de mond van Clement. "Dat we zo overtuigend winnen doet me deugd. Gent was samen met ons toch de best voetballende ploeg in de competitie. Wat ook fijn is om vast te stellen, is dat we het tempo uit de Champions League meenemen naar de eigen competitie", zei Clement nog.