Union Saint-Gilloise laat koppostie liggen tegen Beerschot

06-10-2019 18:00

Union Saint-Gilloise kreeg zondag de kans om Oud-Heverlee Leuven af te lossen als koploper in 1B. Union liet die opportuniteit echter liggen. De Brusselaars geraakten op eigen veld niet voorbij Beerschot: 1-1.

In de eerste helft waren de beste mogelijkheden voor Beerschot. En dat begon al heel vroeg in de match. Na amper twee minuten had Tissoudali de 0-1 op zijn schoen. Tissoudali trof helaas voor Beerschot uit zeer kansrijke positie de paal. Tien minuten later kreeg Tissoudali een herkansing. Ditmaal twijfelde de Nederlander te lang toen hij alleen voor Saussez werd gezet. Op het kwartier werd Union gevaarlijk via Tabekou. Beerschot-keeper Vanhamel was op post.

Na die intense openingsfase, ebde het spektakel wat weg. Beide teams loerden op de fout van de ander. Grote kansen bleven voor de rust uit, al claimde Union nog tevergeefs een penalty nadat Ferber neerging in het vijandelijke strafschopgebied.

Net als in de eerste helft kwam Union niet scherp uit de kleedkamer. Ditmaal werd het wel afgestraft. Saint-Louis schoot na een inzet van weer Tissoudali raak in de reboud. Beerschot duwde door en er was een goede reactie van Saussez nodig om Vanzeir van een snelle 0-2 af te houden.

Beerschot kwam ook zelf goed weg. Perdichizzi kopte uit een hoekschop tegen de lat. Haugen kreeg het leer dan weer niet voorbij Vanhamel na een fout van Sanusi. In minuut 70 viel de gelijkmaker dan toch. Nielsen wist Vanhamel wel te verschalken.

Union aasde op meer en drong Beerschot terug. Vanhamel voorkwam erger voor de bezoekers. Na een aantrekkelijk duel werden de punten zodoende gedeeld: 1-1. Union heeft nu 18 punten, één minder dan leider OHL. Beerschot verzamelde 11 op 27 en is al zo goed als kansloos voor de periodetitel.