Thorup zoekt geen excuses, maar...: Ref en de VAR waren ons niet goed gezind

Thorup zoekt geen excuses, maar...: "Ref en de VAR waren ons niet goed gezind"

06-10-2019 17:35
25

Na elf duels zonder nederlaag is KAA Gent met beide benen op de grond gezet door Club Brugge. Waar Gent hoopte er in Brugge een spannende topper van te maken, werd de beoogde uitdager kansloos gelaten: 4-0. Gent-trainer Jess Thorup moest ook zijn meerdere erkennen.

"Ik kan veel excuses zoeken voor deze nederlaag, zoals de korte rustperiode na onze Europese wedstrijd. Maar uiteindelijk komt het neer op de prestatie op het veld en die van Club Brugge was in alle opzichten beter dan die van ons. We moeten gewoon accepteren dat Club de beste ploeg was vandaag", gaf Thorup na afloop zijn eerlijke opinie tegenover Sporza.

Dit alles neemt niet weg dat de Deen teleurgesteld is. Onder meer in de arbitrage. "We hadden al elf wedstrijden op een rij niet verloren en dat geeft het gevoel dat je klaar bent om Club Brugge te bekampen, toch de beste ploeg in België. Maar de foutjes die we maakten werden meteen afgestraft en de scheidsrechter en de VAR waren ons niet goed gezind", klaagde Thorup.

Gent claimde voor rust een strafschop, waarmee het terug tot 2-1 had kunnen komen. Jonathan Lardot en de videoref oordeelden dat Brandon Mechele geen fout beging op Roman Yaremchuk.