Manchester City loopt tegen nieuwe zeperd aan: Liverpool al acht punten los

06-10-2019 17:00
9

Regerend Premier League-kampioen Manchester City heeft steeds meer terrein prijs moeten geven in de strijd met Liverpool. Eén dag nadat The Reds hun achtste opeenvolgende zege van dit seizoen boekten, liep Manchester City in eigen huis onverwachte schade op tegen Wolverhampton Wanderers.

Zonder de geblesseerde Kevin De Bruyne had Manchester City het overgrote deel van het balbezit, maar deelden The Wolves voor rust al enkele waarschuwingsschoten uit. Patrick Cutrone miste al vroeg een kans en Fernandinho moest even later ingrijpen bij schoten van Raúl Jiménez en Cutrone. Ook na rust kon Manchester City weinig uitrichten met het grote veldoverwicht. Alleen David Silva kwam in de buurt van een treffer, maar zijn vrije trap eindigde tegen de lat.

Tien minuten voor tijd ging het helemaal mis voor de thuisploeg. João Cancelo raakte de bal kwijt, Jiménez denderde het halve veld over en bediende de meegelopen Adama Traoré: 0-1. De Spanjaard met Malinese roots tekende in de blessuretijd zelfs voor 0-2 en zorgde voor gejuich in het rode deel van Liverpool, dat na acht wedstrijden al acht punten meer heeft dan de de grote concurrent.

Arsenal deed thuis tegen Bournemouth wat het moest doen en staat één punt achter Manchester City op de derde plaats. David Luiz kopte al vroeg in de wedstrijd de enige goal van de middag binnen. Chelsea won ruim bij Southampton en staat op een gedeelde vierde plek. Tammy Abraham en Mason Mount bezorgden de ploeg van Frank Lampard een vliegende start op St. Mary's. Danny Ings scoorde tegen, maar N'Golo Kanté zorgde voor rust weer voor een marge van twee. Michy Batshuayi bepaalde in de slotminuten de eindstand op 1-4.