Club Brugge stuurt uitdager KAA Gent met pijnlijke score huiswaarts

06-10-2019 16:24 Laatste update: 16:32
110

Club Brugge heeft met zeer ruime cijfers de 'Slag om Vlaanderen' gewonnen. In het eigen Jan Breydel werd KAA Gent op een 4-0 nederlaag getrakteerd.

Gent-trainer Jess Thorup koos ervoor om zich aan te passen aan Club. De keuze om over te schakelen op een 3-5-2 pakte niet goed uit. Bij de eerste de beste kans was het meteen raak voor de thuisploeg. Een haarfijne voorzet van Diatta werd door Vanaken met het hoofd gepromoveerd tot doelpunt: 1-0.

Club bleef baas over Gent, dat nauwelijks tot voetballen kwam. Na 27 minuten waren de Buffalo's plots daar met gevaar. Dejaegere glipte door de buitenspelval en besloot in de korte hoek. Via de voet van Mignolet belandde de inzet op de paal. Club ontsnapte aan de gelijkmaker. Een minuut daarna viel het doelpunt aan de overzijde. Tau ging na zwak verdedigen van Bronn op doel af. Tau werd gestopt, maar in de rebound was Diatta messcherp: 2-0. Geen genade van Brugse zijde.

Arbiter Jonathan Lardot kende wel genade met Brandon Mechele en Club Brugge. Mechele zette een riscivolle tackle op Yaremchuk in, waarbij de Oekraïner ten val kwam. Lardot noch de VAR zagen er een strafschop in. Daar kwam Blauw-Zwart goed weg. De boosheid aan Gent-zijde viel goed te begrijpen. Halfweg bleef het zodoende bij 2-0.

Na de hervatting liet de genadeklap niet lang op zich wachten. Plastun verloor op kinderlijke wijze een duel van Dennis, die wat karakteristiek gestruikeld toch Kaminski kansloos liet. Vervolgens kreeg Gent nog wel kansen om er terug een wedstrijd van te maken. Mignolet redde echter geweldig op een reuzenkans van invaller Depoitre, terwijl David een cadeau van Deli vergat uit te pakken.

In de slotfase vergaten de Bruggelingen om de score nog pijnlijker te maken. Zo schotelde Okereke de 4-0 voor aan collega-invaller Schrijvers, maar die duwde van dichtbij onbegrijplijkerwijs over. Diagne - de laatste sub - besloot dan weer op Kaminski. Twee minuten in blessuretijd pikte Diagne toch zijn goaltje mee. Nadat een corner bleef hangen, bepaalde de zomeraankoop de eindstand.

View this post on Instagram

De topper tussen Club Brugge en KAA Gent wordt beslist in het voordeel van Blauw-Zwart. De Bruggelingen winnen met 4-0. #CluGnt #Vanaken #Yaremchuk #ClubBrugge #KAAGent #AAGent #JPL

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Na elf duels zonder nederlaag werd Gent terug met beide benen op de grond gezet. Door het resultaat is het verschil in punten verdubbeld naar zes: 23 om 17 punten. Clement en co. staan voorlopig vier punten los, al kan Standard later deze zondag terug tot één punt naderen. Dan moet Standard wel de lastige verplaatsing naar Royal Antwerp FC met een overwinning afsluiten.