Mertens riskeert wekelijks mep van 75-jarige buurvrouw: Als ik slecht speel

Mertens riskeert wekelijks mep van 75-jarige buurvrouw: "Als ik slecht speel"

Gepubliceerd: zondag 6 oktober 2019 om 13:01zo 06-10-2019 om 13:01

Laatste update: zondag 6 oktober 2019 om 13:11zo 06-10-2019 om 13:11

Dries Mertens heeft nu al bijna een legendarische status bij Napoli. De Rode Duivel moet nog één keer scoren om het doelpuntentotaal van Diego Maradona (115) te evenaren. In de stad Napels voelt onze landgenoot zich ook opperbest.

"Na zeven jaar in Napels gewoon te hebben, ben ik een echte local geworden. Hier heb ik vrienden voor het leven gemaakt, dat maakt me bijzonder gelukkig", zegt Mertens aan het Youtube-kanaal van de Serie A.

Onze landgenoot heeft dan ook alleen maar lof voor de stad Napels en de mensen die er wonen. "De mensen komen naar het stadion om mij alles te zien geven. Ik leef mijn leven op dezelfde manier als hun. Het is een prachtige plek om te wonen, ook al spreek ik het dialect niet perfect."

"Voetbal is hier een verslaving, voor jong en oud", voegt Mertens er nog aan toe. Dat heeft ook zo zijn nadelen. "Boven mij woont een 75-jarige vrouw", legt Mertens uit. "Na elke wedstrijd brengt ze mij een bezoekje. Na een goede wedstrijd, krijg ik felicitaties. Bij een slechte wedstrijd, riskeer ik een mep in mijn gezicht. In België zou zoiets nooit gebeuren."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws