Iedereen verwachtte van Genk als kampioen dat ze door dit seizoen zouden razen

"Iedereen verwachtte van Genk als kampioen dat ze door dit seizoen zouden razen"

06-10-2019 11:43
20

De motor van KRC Genk draait voorlopig nog niet op het maximale toerental, al waren er midweeks tegen SSC Napoli tekenen van beterschap. De komende weken moet de landskampioen die lijn doortrekken. Hugo Broos predikt kalmte en rust.

"Iedereen verwachtte van Genk als kampioen dat ze ook door dit seizoen zouden razen", analyseert de oud-trainer van Genk bij De Zondag. "Maar de realiteit is anders. We zijn bovendien begin oktober. Het is nog veel te vroeg om nu al tal van conclusies aan de eerste weken te knopen. Laat ons afwachten waar ze op Nieuwjaar staan en of ze dan opnieuw het niveau van vorig jaar kunnen evenaren."

"En ook al halen ze dat niveau niet, dan moet men kunnen aanvaarden dat het misschien een soort van overgangsjaar wordt met het inpassen van nieuwe spelers en de nieuwe trainer", geeft Broos de bestuurstop van Genk nog wat advies mee. Deze zomer vertrokken succescoach Philippe Clement en enkele sterkhouders als Ruslan Malinovsky en Leandro Trossard uit de Luminus Arena. Opvolger Felice Mazzu kreeg voornamelijk jong talent ter zijner beschikking.