Oostende liet Canesin niet naar Gent vertrekken: Het lag toen wat gevoelig

Oostende liet Canesin niet naar Gent vertrekken: "Het lag toen wat gevoelig"

06-10-2019 11:26 Laatste update: 11:28
2

KV Oostende ging zaterdagavond onderuit bij Waasland-Beveren (3-1) en lijkt zo toch wat te kort te komen om mee te dingen voor een stek in Play-Off 1. Een seizoen in de middenmoot lijkt de verwachting voor de kustploeg. Dat biedt voorzitter Frank Dierckens de kans om over twee transferdossiers uit de voorbije mercato te praten.

Terwijl iedereen dacht dat Fernando Canesin de Versluys Arena zou verlaten, voetbalt de Braziliaan nog steeds voor KVO. In de voorbije winterperiode wilde KAA Gent zelfs ver gaan voor Canesin. "Het lag toen wat gevoelig om een publiekslieveling te laten vertrekken naar onze tegenstander in de beker, maar het klopt dat hij op het einde van het seizoen einde contract is en we er dan niets meer voor zullen krijgen. Een erfenis uit het verleden", heeft Dierckens bij Sport/Voetbalmagazine toch wat spijt van zijn keuze.

"Voor Sander Coopman kregen we wel iets, maar ook niet het grote kapitaal hé", haalt de voorzitter een ander dossier aan. Coopman voetbalt nu voor Royal Antwerp FC. "Er zaten geen spelers die met een grote meerwaarde konden verkocht worden, dus moesten we in de eerste plaats snoeien in de lonen en besparen. We betaalden alleen voor Hjulsager een transfersom, de andere spelers kwamen transfervrij. En ze krijgen geen Coucke- of Broosloon, maar een loon op maat van KV Oostende", besluit Dierckens.