Speciale zondag voor Defour: duel met ex-club Standard, jaar na overlijden vader

Speciale zondag voor Defour: duel met ex-club Standard, jaar na overlijden vader

Gepubliceerd: zondag 6 oktober 2019 om 10:49zo 06-10-2019 om 10:49

Het wordt ongetwijfeld een dag vol emoties voor Steven Defour. Zondagavond voetbalt hij met Royal Antwerp FC tegen Standard Luik, de club waar hij groot werd. Bovendien is het vandaag exact een jaar geleden dat Defour zijn vader verloor.

Vader Defour kampte al jaren met een slepende ziekte. Op 6 oktober 2018 bezweek hij daaraan. "Nu zondag is het één jaar geleden… Eén jaar geleden dat m'n papa is gestorven. Het wordt speciaal. Ik wil hem gewoon tonen dat ik nog een goeie voetballer ben. Ik geloof dat m'n papa meekijkt. En ik weet dat hij heel kwaad zou zijn als ik enkel aan hem denk. En zeker als ik niet speel", vertelt Defour daarover bij Het Nieuwsblad.

Wat als Defour straks scoort tegen Standard? Of hij een hommage zou brengen aan zijn vader, weet hij zelf nog niet. "Dat ga ik dan pas weten. Ik kan dat afsluiten, maar zodra ik dat een beetje openzet, wordt het heel emotioneel en neem ik het risico dat ik effe crash. Maar oké, dan is het zo. Zolang ik hem maar fier kan maken", besluit de middenvelder.

Poll

Scoort Defour tegen Standard?

(115 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws