Conte hoopt Lukaku te recupereren voor Derby d'Italia: Moet me garanties geven

Conte hoopt Lukaku te recupereren voor Derby d'Italia: "Moet me garanties geven"

06-10-2019 10:33

Dit weekend is het Italiaanse calcio in de ban van de Derby d'Italia, de altijd geladen kraker tussen Internazionale en Juventus. Zondagavond staat die wedstrijd geprogrammeerd. In aanloop naar het duel lijkt dé hamvraag: kan Romelu Lukaku spelen?

De topschutter van de Rode Duivels lag de voorbije week in de lappenmand, waardoor hij al het Champions League-duel met FC Barcelona moest laten schieten. Ook de topper tegen Juventus staat dus op de helling. Lukaku zal voor aanvang van de wedstrijd een fitheidstest ondergaan. Als die negatief uitpakt, moet onze landgenoot plaats nemen in de tribunes.

"Lukaku zal spelen als hij mij de juiste garanties kan geven over zijn fitheid, anders start iemand anders", tekende Football-Italia op uit de mond van een duidelijke Antonio Conte. "Ik hoop dat ik op meer spelers kan rekenen als de interlandbreak begint en we een eerste reeks van wedstrijden afsluiten. Voor een team als Inter is het belangrijk om iedereen te kunnen betrekken, aangezien we in de Serie A, de Champions League en de Coppa Italia actief zijn."