Martinez huilt bij Bayern München ... omdat hij op de bank moet plaatsnemen

Martinez huilt bij Bayern München ... omdat hij op de bank moet plaatsnemen

06-10-2019 10:26
9

Een opvallend moment voorafgaand aan de thuiswedstrijd van Bayern München tegen Hoffenheim in de Bundesliga: Javi Martínez nam huilend plaats op de reservebank. De Spanjaard vervult dit seizoen een bijrol in de Allianz Arena.

Duitse media vermoeden dat Martínez baalde van zijn nieuwe reserverol, terwijl zijn hele familie op de tribune zat. Na de 2-7 zege op Tottenham Hotspur in de Champions League, had de verdediger annex middenvelder naar verluidt op een basisplaats gerekend. De 31-jarige oud-speler van Athletic Bilbao zag echter vanaf de bank hoe Bayern thuis met 1-2 verloor van Hoffenheim.

De tranen bij Martínez zorgen voor speculatie over zijn toekomst bij de Bundesliga-kampioen. Trainer Niko Kovac geeft doorgaans de voorkeur aan Thiago Alcántara, Joshua Kimmich en Corentin Tolisso voor de twee plekken centraal op het middenveld. Assistent-trainer Hansi Flick, die Martínez probeerde te troosten, wil weinig kwijt over het voorval. "We hadden een normaal gesprek."

Ook technisch directeur Hasan Salihamidzic werd geconfronteerd met de beelden. "Natuurlijk is het voor Javi frustrerend dat hij niet speelde. Maar de trainer kiest voor deze opstelling en dat moet hij accepteren. We hebben veel spelers en Javi gaat zeker zijn kans nog krijgen." Salihamidzic spreekt in ieder geval tegen dat de tranen met privéproblemen te maken hebben. "Ik denk dat het puur sportieve redenen had. Ik weet niet wat het anders zou kunnen zijn."

Martínez wacht nog op zijn eerste basisplaats dit seizoen. Hij kwam pas 111 minuten in actie, waarvan 86 in de Bundesliga. De Spanjaard speelt al sinds 2012 voor Bayern. Hij heeft een contract tot medio 2021.