Odjidja maakt zich klaar voor Club Brugge: Moeten ons niet aanpassen

Odjidja maakt zich klaar voor Club Brugge: "Moeten ons niet aanpassen"

06-10-2019 07:45
5

Vadis Odjidja speelt zondagmiddag tegen zijn ex-ploeg Club Brugge. De middenvelder wil dan uiteraard iets laten zien en denkt dat KAA Gent een vuist kan maken tegen Club.

De tactiek van coach Jess Thorup kan daarbij helpen. "We hebben al heel veel genoten van die ruit. We kunnen er goed mee overweg, het zit allemaal goed in mekaar. De ruit laat veel driehoekjes toe, we spelen kort bij mekaar. We hebben nu ook meer voetballend vermogen in de ploeg dan vorig seizoen. Iederéén wil nu betrokken zijn in het spel, dat zie je op het veld door héél veel beweging en goeie combinaties."

Club speelt dan weer op een heel andere manier. "Met hun flanken kunnen ze bepalen of ze met meer op het middenveld of met meer achteraan komen. Ze zijn daar heel flexibel in. Eén van de twee teams zal zich moeten aanpassen. Als wij goed in de match zitten en het momentum mee hebben, dan zal de tegenstander dat moeten doen. Dat wordt een tactisch steekspel. Ik denk niet dat we ons moeten aanpassen omdat we naar Brugge gaan."

KAA Gent gaat vol vertrouwen naar het Jan Breydelstadion. "Ik denk dat het ons siert dat het niet uitmaakt tegen wie we gaan spelen. We stellen onze eigen kwaliteiten voorop en proberen onze gebreken weg te steken. Dat vind ik een mooie ingesteldheid. Maar we zijn ook niet naïef. Als we niet goed in de wedstrijd zitten, hebben we ook altijd wel een plan B klaar."