Boskamp is hoopvol over KRC Genk: Hij begint zijn stempel te drukken

Boskamp is hoopvol over KRC Genk: "Hij begint zijn stempel te drukken"

Gepubliceerd: zondag 6 oktober 2019 om 07:30zo 06-10-2019 om 07:30

KRC Genk zette woensdag een knappe prestatie neer door Napoli op 0-0 te houden. Johan Boskamp is vooral blij voor coach Felice Mazzu, die volgens hem beter zijn draai begint te vinden.

"Ik heb genoten van de instelling van KRC Genk tegen Napoli", geeft Boskamp aan bij Het Belang Van Limburg. "Die 6-2 in Salzburg was een mokerslag, net als de 3-0-voorsprong die ze tegen Sint-Truiden nog uit handen gaven. Dan moet je een andere weg inslaan en dat heeft Felice Mazzu gedaan."

"In Salzburg speelden de Genkies te open waardoor die Oostenrijkers er als een raket doorheen gingen. Het verschil met woensdag was gigantisch. Iedereen bleef in positie en vooral, de mentaliteit was fantastisch. Iedereen werkte voor elkaar, dat is exact wat er bij Charleroi ook gebeurde onder Mazzu."

Mazzu heeft zich volgend Boskamp goed herpakt. "Hij begint in ieder geval stilaan zijn stempel te drukken. Zo durfde hij met Dewaest ook de aanvoerder op de bank te zetten. Je merkt dat hij zaken wil veranderen. Je mag niet vergeten dat Genk vorig seizoen het beste middenveld van België had, maar dat met Pozuelo, Trossard en Malinovskyi de drie bepalende spelers vertrokken. Dan moet je opnieuw bouwen en dat kost tijd. Hoe dan ook vind ik dat Genk met dit spelersmateriaal altijd bij de eerste vier moet eindigen."

Poll

Wat wordt het resultaat in Genk?

(559 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws