Eerste zege voor Waasland-Beveren, Oostende verliest op de Freethiel

Eerste zege voor Waasland-Beveren, Oostende verliest op de Freethiel

05-10-2019 21:47 Laatste update: 22:10
1

Waasland-Beveren heeft lang op haar eerste zege van het seizoen moet wachten, maar zaterdag mocht men op de Freethiel eindelijk vieren. Met 3-1 won Waasland-Beveren van KV Oostende.

Waasland-Beveren begon sterk tegen KV Oostende, maar het waren de bezoekers die op voorsprong klommen. Bij haar eerste kans deed Sakala de netten trillen. Het was al zijn vijfde doelpunt van het seizoen.

Waasland-Beveren was een tijdje van slag, maar kwam iets voorbij het halfuur toch op gelijke hoogte. Vandendriessche hielp een handje. De speler van KV Oostende verlengde een poging van Dierckx in eigen doel. Meteen nadien zorgde Wiegel voor de 2-1. Vlak voor het rustsignaal claimde Oostende tevergeefs een strafschop, maar Geldhof en de VAR lieten een ingreep van Badibanga op Bataille onbestraft.

Rond het uur nam Vukovic alle twijfel weg en zette de 3-1 eindstand op het bord. Het slotoffensief van KV Oostende leverde immers niets meer op.Door de zege springt Waasland-Beveren over KAS Eupen naar de vijftiende plaats in de stand. De Waaslanders hebben nu zeven punten. Eupen verloor zaterdag van KV Mechelen (0-2) en telt zes punten. Cercle Brugge sluit de Jupiler Pro League met drie punten. De Verenging kreeg een pak slaag van Zulte Waregem (6-0).