Tienkoppig KV Mechelen doet bijzonder goede zaak na winst tegen Eupen

05-10-2019 19:51 Laatste update: 19:54
4

KV Mechelen heeft een bijzonder goede zaak gedaan in de strijd om Play-Off 1. Op bezoek bij Eupen wist een tienkoppig Malinwa met 0-2 te winnen.

Na de overwinning tegen Cercle Brugge weer wat lucht bij KAS Eupen, dat een tikkeltje minder degradatiezorgen had. KV Mechelen is dan weer sterk begonnen aan het seizoen. Twee ploegen met toch wat vertrouwen tegenover elkaar. Al was dat er niet meteen aan te zien. Een lange studieronde, met weinig grote kansen in het eerste half uur.

Eupen en KV Mechelen probeerden wel te bouwen, de afwerking was er niet. Net voor rust kreeg KV Mechelen een stevige domper te verwerken na een rode kaart voor Swinkels. Er wordt weleens gezegd dat een team het gevaarlijkst is nadat het met tien valt. Dat bewees KV Mechelen alvast. Enkele minuten na de rode kaart viel de 0-1. Een vreemd einde van de eerste helft.

Dat KV Mechelen met tien man stond, was er niet meteen aan te zien. De beste kansen waren voor de bezoekers. De paal hield Malinwa van de 0-2. De vele uitbezoekers hadden er wel plezier in. Zij zagen hun ploeg tijdelijk stijgen naar de vierde plek in de stand

KV Mechelen kreeg het fysiek uiteindelijk toch wat zwaarder. Eupen probeerde door de witte muur van Malinwa te geraken en kon enkele kansjes bij elkaar spelen. Terwijl Eupen vol in de aanval ging, leek KV Mechelen te profiteren. Invaller Togui scoorde (met een buitenspelgeurtje). De VAR bekeek het minutenlang en keurde het uiteindelijk goed. Daar bleef het uiteindelijk ook bij.