'Het kan in ieder geval niet slechter zijn dan de week die we nu hebben gehad'

'Het kan in ieder geval niet slechter zijn dan de week die we nu hebben gehad'

05-10-2019 18:38
1

Mauricio Pochettino neemt de volledige verantwoordelijkheid voor de slechte prestaties van Tottenham Hotspur. De Argentijnse manager hoopt dat de spelers de rust en kalmte bewaren zodat ze snel terugkeren op de toppen van hun kunnen.

Tottenham, dat na de veegpartij van afgelopen dinsdag in de Champions League (2-7 nederlaag tegen Bayern) nu met 3-0 van Brighton & Hove Albion verloor, gaat met een bijzonder naar gevoel de interlandpauze in. "De druk zal toenemen, ik weet hoe het werkt", zegt Pochettino na afloop tegenover BT Sport.

"Het kan in ieder geval niet slechter zijn dan de week die we nu hadden", probeert de Argentijn de moed er nog enigszins in te houden. "Het is natuurlijk duidelijk waarom ik dat zeg. Ik hoop dan ook dat alle druk op mijn schouders terechtkomt, zodat de spelers vrij zijn om hiervan te herstellen en toe te werken naar de prestaties die ze wel degelijk in hun voeten hebben zitten."

"Samen moeten we een manier gaan zoeken om weer te gaan winnen", laat de Spurs-manager ook nog optekenen. "Dit zijn momenten waarop je sterk moet zijn. We moeten de situatie waarin we ons nu bevinden niet onderschatten. In mindere tijden zijn er wel mogelijkheden om weer sterker terug te komen, dus daar houden we ons aan vast."