Wie heeft Vercauteren nog nodig? Ik heb 100% van mijn matchen als coach gewonnen

Wie heeft Vercauteren nog nodig? "Ik heb 100% van mijn matchen als coach gewonnen"

05-10-2019 16:35
7

RSC Anderlecht pakte vrijdagavond pas haar tweede overwinning uit deze Jupiler Pro League. Bij de 1-2-zege bij Sporting Charleroi zat Frank Vercauteren nog niet op de bank, maar nam Jonas De Roeck de honneurs waar. Dat deed de interimaris dus met verve.

"Ik heb 100% van mijn matchen als Anderlecht-coach gewonnen. Misschien moet ik met pensioen gaan", kon er een grapje van af bij Sporza. De Roeck zag een goede prestatie van zijn troepen. Vincent Kompany, die na de match in de kleedkamer kwam, sloot zich daarbij aan. "Hij zei dat we hebben gekregen wat we verdiend hebben. We hebben stappen vooruit gezet. Het was een goeie teamprestatie", aldus De Roeck. 

"Ik vind dat we vandaag bij momenten heel volwassen gespeeld hebben", ziet de coach-ad-interim een verschil met de voorbije weken. "We waren hard in de duels, zeker op het middenveld. Zo kwamen we sneller weer in balbezit. Voor de rest speelden we in grote lijnen hetzelfde als de voorbije weken, met dominant voetbal. Alleen hadden we nu meer kansen en waren we iets efficiënter voor doel."