Defour heeft Lamkel Zé al doorgrond: Didier is gewoon één grote speelvogel

Defour heeft Lamkel Zé al doorgrond: "Didier is gewoon één grote speelvogel"

05-10-2019 16:13
2

Met onder meer Kevin Mirallas, Wesley Hoedt en Steven Defour haalde Royal Antwerp FC tijdens de voorbije transferperiode opnieuw heel wat ervaring naar de Bosuil. Dat kan alleen maar helpen om de jonge kerels in het gareel te houden. Zo ontfermt Defour zich bij momenten over enfant terrible Didier Lamkel Zé.

"Didier is gewoon één grote speelvogel", beseft Defour bij Het Nieuwsblad. "Zijn probleem is dat hij de énige speelvogel is. Hij zit hier tussen echte karakters, die na een nederlaag twee dagen niet aan te spreken zijn. Didier denkt dan: So be it, life goes on. Maar in een ploegsport moet je de gulden middenweg vinden. Na die rode kaart in de Europa League had hij zich op z'n minst low profile moeten houden en zich moeten excuseren. Want hij speelde daar ook met de anderen hun geld."

En dus probeert Defour zelf om Zé op het juiste pad te houden. "Dat zijn kleine dingen", minimaliseert de middenvelder zijn eigen rol. "Voor de match zeg ik: Didier, hou je rustig. Ze gaan je zoeken, dus als ze tackelen, blijf gewoon effe kalm. Denk na voor je iets doet. Ik heb toch al wat oorlogen uitgevochten, die ervaring probeer ik door te geven."