Defour weigerde langer contract: Anders is dat niet ideaal voor de club

Defour weigerde langer contract: "Anders is dat niet ideaal voor de club"

05-10-2019 14:03
20

Steven Defour keerde afgelopen zomer voor de tweede keer terug naar de Jupiler Pro League. De Belgische middenvelder tekende een contract voor één seizoen bij Royal Antwerp FC en dat was zijn eigen keuze.

De 31-jarige Defour kreeg van Luciano D'Onofrio immers een contract voor drie seizoenen aangeboden. Toch wilde hij slechts voor één seizoen tekenen. "Als ik het hele seizoen geblesseerd ben, is dat niet ideaal voor de club", vertelde Defour aan La Dernière Heure. "Maar als ik het goed doe, dan is iedereen tevreden. Stel dat we dit seizoen als derde eindigen en Europees spelen, dat zal ons doen verlangen om samen verder te gaan."

De ex-Rode Duivel is Antwerp dankbaar voor de aangeboden kans. "Ik ken niet veel mensen die een speler in mijn toenmalige staat zouden halen. Maar D'Onofrio wel. Hij wist dat Steven Defour nog steeds een goede voetballer is. Hij weet hoe hij met een speler moet praten, motiveren of straffen. Ik denk dat Vincent Mannaert ook zo'n kwaliteiten heeft. Maar daar eindigt het bijna", besloot Defour.