Belgische voetbalrechten gaan vlot over de toonbank: Snelst groeiende competitie

Belgische voetbalrechten gaan vlot over de toonbank: "Snelst groeiende competitie"

Gepubliceerd: zaterdag 5 oktober 2019 om 13:28za 05-10-2019 om 13:28

Laatste update: zaterdag 5 oktober 2019 om 13:42za 05-10-2019 om 13:42

De Belgische voetbalrechten gaan vlot over de toonbank in de hele wereld. Spring Media, dat in naam van de Pro League de internationale rechten verkoopt, heeft de Belgische uitzendrechten verkocht in Italië, Duitsland, Rusland, Zuid-Korea, India, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. 

Media Springs nam het exclusief contract over van M&P Silva, dat in 2018 failliet ging. Sinds de samenwerking met Media Springs werden een pak nieuwe deals op poten gezet, met onder andere het Italiaanse Sportitalia, het Duitse Sport1 en Sportdigital Fussball, het Russische Match TV en het Oekraïense Football Channell.

Zelfs in Zuid-Korea kunnen ze de Belgische competitie tegenwoordig op de voet volgen. Eerder waren er al contracten met Sky PerfecTV, Arena Sport in de Balkan, S Sport in Turkije en Viasat in Scandinavië. De onderhandelingen met tv-zenders in India, het Midden-Oosten en Noord-Afrika zijn in eenbeslissende fase.

Kwaliteit neemt toe
"De Belgische competitie is nu verspreid over alle grote continenten", vertelt José Moreno van Spring Media, aan Belga. "De kwaliteit van het Belgisch voetbal neemt toe. Het is een eer om zo’n goed product op de markt te kunnen brengen. De samenwerking met de Pro League is een succesverhaal geworden. We brengen de mediarechten systematisch naar sleutelmarkten."

"Ons publiek wordt steeds internationaler", voegt Pierre François, CEO van de Pro League, toe. "De Belgische competitie is steeds prominenter aanwezig in Europa. De volgende stap is om internationaal te groeien."

 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws