De Ligt krijgt groot compliment bij Juventus: 'Er sond te veel druk op hem'

De Ligt krijgt groot compliment bij Juventus: 'Er sond te veel druk op hem'

Gepubliceerd: zaterdag 5 oktober 2019 om 11:42za 05-10-2019 om 11:42

Leonardo Bonucci prijst zich gelukkig met de komst van Matthijs de Ligt bij Juventus. In de ogen van de Italiaanse vedette heeft De Ligt alles om een van de beste verdedigers ter wereld te worden.

De Ligt maakte deze zomer voor 75 miljoen euro de overstap van Ajax naar Juventus. Hij begon stroef in Turijn, maar heeft inmiddels de smaak te pakken. De Ligt vormt een verdedigingsduo samen met Bonucci, die lovend over hem is. "De Ligt is erg sterk voor zijn leeftijd. Hij kwam vol verwachtingen binnen, maar is erg nuchter. Hij heeft alles om een van de besten ter wereld te worden", zegt Bonucci tegen Sky Sport Italia.

"Hij moet geleidelijk gaan groeien. In de eerste paar wedstrijden stond er veel te veel druk op hem. We hebben het allemaal meegemaakt. Het hoort bij onze taak, maar nu is het gelukkig rustiger."

"Hij houdt ervan om de bal te spelen, net als ik, het hoort bij de Nederlandse school. In Nederland houden ze er ook van om de bal snel rond te spelen", zegt Bonucci. "Het verschil tussen ons is dat hij sterker en gemener is in de een-tegen-een-duels. We hadden daarom wat moeite. De Ligt is hard aan het groeien."

Niet alleen De Ligt moet wennen aan het spel van Juventus, ook Bonucci had in het begin wat problemen. Trainer Maurizio Sarri laat zijn spelers anders verdedigen dan voorganger Massimiliano Allegri. "Dit seizoen verdedigen we zonaal in de ruimte. In het begin hadden we daar wat moeite mee, maar nu gaat het goed. Onze vooruitgang stopt hier niet."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Derbywinst vieren? Dat doet Clinton Mata zo #ClubBrugge #CercleBrugge #Cercle #FCB #JPL #Brugge #ClintonMata #Mata

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws