Sneijder helpt voormalig Anderlecht-speler aan MLS-avontuur: Wil ik meemaken

Sneijder helpt voormalig Anderlecht-speler aan MLS-avontuur: "Wil ik meemaken"

Gepubliceerd: zaterdag 5 oktober 2019 om 10:21za 05-10-2019 om 10:21

De transfer moet nog officieel bevestigd worden, maar Alexander Büttner maakt er geen geheim van: de voormalige linksback van Anderlecht gaat binnenkort in Boston aan de slag bij New England Revolution. Büttner kan niet wachten op zijn eerste wedstrijd in de Major League Soccer.

Wesley Sneijder speelde een belangrijke rol in de totstandkoming van de naderende transfer. "Ik ken hem uit mijn jeugdtijd bij Ajax. Zijn vader en Sjaak Swart waren mijn zaakwaarnemers", vertelt hij aan de Gelderlander. De twee hadden onlangs weer een telefoongesprek. "Heel joviaal. Hey gozer, zei hij. Ik heb een mooie club voor je. Er was geen woord van gelogen."

Büttner kwam er deze zomer niet uit met Vitesse, vertrok transfervrij en diverse buitenlandse clubs dachten hun slag te kunnen slaan. "Besiktas was concreet, maar haakte op het laatste moment af. Er was een rits clubs met belangstelling. Fenerbahçe, PAOK Saloniki, Apoel Nicosia, SPAL, Celtic", somt hij op. "Deze week meldden Rangers zich en Stoke City. Maar de beslissing was al genomen. Revolution it is."

De opa van de linksback overleed onlangs, waardoor Büttner nog niet in staat is geweest om zijn contract te tekenen. Na de jaarwisseling, wanneer het nieuwe MLS-seizoen begint, kan hij zijn debuut maken. "Ergens in januari begint dan de voorbereiding. Die is in Miami en Los Angeles. Werelds, natuurlijk", blikt hij vooruit. "Dit is als Kuifje in Amerika. Dit is een hoofdstuk uit mijn leven dat ik tot het einde toe wil meemaken."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws