Bölöni spreekt duidelijke taal bij Antwerp: Mijn kern is geen top drie

Bölöni spreekt duidelijke taal bij Antwerp: "Mijn kern is geen top drie"

05-10-2019 08:46
1

Met een vierde plek in de stand mag Antwerp terugblikken op een goed seizoensbegin. Enkele supporters begonnen al te dromen over een titeljaar, maar Laszlo Bölöni tempert de verwachtingen serieus.

Volgens de coach van Antwerp is de huidige kern zeker niet de beste kern van België. "Onze spelersgroep zit niet bij de beste drie in de competitie, maar hij is goed. Alleen moet iedereen er staan", geeft hij aan in Het Laatste Nieuws.

Zo ziet hij zijn jongens niet altijd hun potentieel waarmaken. "Ik haal twee voorbeelden aan en ik doe dat met jongens van wie ik weet dat ze niet gaan zweven. Haroun is de intelligentste middenvelder in België. Bolat is de beste keeper van de competitie. Alleen moeten ze elke dag tot het uiterste gaan en zich bewijzen. Aan 70 procent vallen we tegen iedereen uit de boot", zegt Bölöni.

Toch vindt Bölöni dat zijn kern een mooi seizoen kan beleven. "We kunnen top drie zijn, maar dan moet iedereen voor elke morzel grond strijden. Op dit moment is de Europese uitschakeling nog niet helemaal verteerd. Nog niet alle sporen daarvan zijn uitgewist en dat maakt het moeilijk om de echte waarde van deze groep in te schatten", aldus de trainer.