Chadli matchwinnaar voor Anderlecht, ondanks opmerkelijke beslissing van de VAR

04-10-2019 22:28 Laatste update: 22:37
51

In het post Simon Davies-tijdperk en het pre Frank Vercauteren-tijdperk heeft RSC Anderlecht haar tweede zege van het seizoen geboekt. Paars-wit won met 1-2 van Sporting Charleroi. Nacer Chadli werd uiteindelijk toch de matchwinnaar ondanks een opmerkelijke beslissing van de VAR.

Bij Anderlecht nam Jonas De Roeck de honneurs waar als trainer. Veel veranderde hij niet. Michel Vlap keerde bij Anderlecht terug in de basis. Op de tribunes lieten de fans van Anderlecht dan weer hun ongenoegen blijken. Een spandoek van de BCS met de tekst 'Coucke buiten' dook op in het Zwarte Land.

Blessure Nasri
De spelers van Anderlecht namen op het veld het voortouw en kwamen verdiend op voorsprong. Verschaeren opende de score. Anderlecht bleef baas, maar moest na 26 minuten afscheid nemen van Nasri. Geblesseerd verliet de Fransman het terrein. Ondanks het overwicht van Anderlecht kwam Charleroi plots langszij. Het doelpunt viel letterlijk uit de lucht. Fall kopte raak na een voorzet van voormalig Anderlecht-speler Bruno.

VAR grijpt in
Vlak voor het rustsignaal leek Anderlecht weer op voorsprong te komen. Chadli kopte raak, maar toen pakte de VAR zijn moment. Volgens de man in het busje scoorde Chadli met de arm, een opmerkelijke beslissing van de VAR, die er kwamen na circa drie minuten conversatie met scheidsrechter Alen.

In de tweede helft kwam Charleroi beter voor de dag. De Zebra's kregen ook enkele goede kansen, maar Van Crombrugge verslaan zat er niet in. Na 64 minuten liet Chadli Anderlecht weer juichen. Ditmaal greep er niemand in en kwam de 1-2 op het scorebord. Charleroi probeerde daarna nog, maar zonder succes. Zo boekt Anderlecht pas haar tweede zege van het seizoen.