KVO droomt van een glansseizoen: Graag dicht bij de top zes eindigen

KVO droomt van een glansseizoen: "Graag dicht bij de top zes eindigen"

04-10-2019 21:14 Laatste update: 21:16
1

Voor het seizoen werd KV Oostende nog gezien als één van de degradatiekandidaten, maar de kustploeg is een grote verrassing dit seizoen. Het staat op drie punten van een zesde plek en durft er al stiekem van te dromen.

"Ik zou toch graag dicht bij de top zes eindigen", vertelt voorzitter Frank Dierckens in Sport/Voetbalmagazine. Dierckens gelooft er ook helemaal in. "Dat moet kunnen, zeker als de geblesseerde spelers – onder anderen Palaversa, Hjulsager en Vargas – straks opnieuw helemaal fit zijn."

De voorzitter van KVO ziet heel wat talent rondlopen bij zijn club. "Jelle Bataille en Robbie D’Haese ontwikkelen zich verder, Sakala weegt op een verdediging en met Idrissa Sylla zijn we aanvallend toch scherper dan vorig seizoen. De volgende weken spelen we tegen ploegen van ons kaliber, die matchen mogen we zeker niet te licht opvatten."

Goed begin
Dierckens ziet ook dat het seizoensbegin bijzonder goed verlopen is. "De start was zwaar, met alle ploegen uit de top zes van vorig seizoen in de eerste acht speeldagen, maar we pakten toch tien punten."

"Het konden er zelfs meer geweest zijn. Dat gebrek aan efficiëntie, zoals op Genk is een minpuntje, maar anderzijds ben ik heel tevreden over het voetbal, de mentaliteit en de inzet. Het blijft alleen jammer dat we nog niet tegen een grote club konden stunten", aldus Dierckens