Amallah ziet sterke seizoensstart bekroond: eerste selectie voor nationale ploeg

Amallah ziet sterke seizoensstart bekroond: eerste selectie voor nationale ploeg

04-10-2019 18:14

Eén van de absolute uitblinkers bij Standard Luik tijdens de eerste maanden van dit seizoen is ongetwijfeld Selim Amallah. De centrale middenvelder valt op door zijn tomeloze inzet, grote motor en goede voetjes. Ook de Marokkaanse bondscoach is nu overtuigd.

Amallah is namelijk voor het eerst in zijn carrière opgeroepen voor de nationale ploeg van de Marokkanen. Dat blijkt uit de selectie die eerder op de dag werd vrijgegeven. Bij Marokko zal Amallah onder meer in het gezelschap vertoeven van Achram Hakimi (Borussia Dortmund), Kevin Malcuit (Napoli), Adel Taarabt (Benfica) en Sofyan Amrabat, ex-speler van Club Brugge.

Marokko neemt het de komende weken op tegen Libië en Gabon. In beide gevallen gaat het om een vriendschappelijke interland. Dat biedt mogelijkheden voor Amallah om zijn officiële debuut te maken. Bij Standard presteert Amallah, vorige zomer overgekomen van Royal Excel Moeskroen, uitstekend. Hij scoorde al twee keer in competitieverband.

Amallah is niet de enige Standard-kracht die in deze periode beloond wordt voor zijn sterke prestaties. Maxime Lestienne verkeert in hetzelfde geval. Hij is door bondscoach Roberto Martinez opgeroepen voor de komende interlands met de Rode Duivels.