Kortgedingrechter geeft Selemani ongelijk, KV Kortrijk kan speler niet inzetten

Kortgedingrechter geeft Selemani ongelijk, KV Kortrijk kan speler niet inzetten

04-10-2019 16:12
4

KV Kortrijk kan nog steeds niet over Faiz Selemani beschikken. De Brusselse kortgedingrechter heeft de vordering afgewezen die voetballer Faïz Selemani had ingesteld tegen de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).

De aanvaller had de voetbalbond aangeklaagd omdat die hem niet speelgerechtigd wilde verklaren na zijn contractbreuk bij Union. Selemani vroeg een dwangsom van 25.000 euro en wilde ook de hele competitie stilleggen. Het geschil begon toen Union weigerde in te stemmen met een transfer naar KV Kortrijk.

Selemani werd op 14 augustus de toegang op het trainingsveld ontzegd en vervolgens riep de speler een zware fout in om zijn contract bij Union te verbreken. Hij tekende een contract bij KV Kortrijk. “De KBVB kan een speler eenvoudigweg niet speelgerechtigd verklaren”, wordt advocaat van de KBVB Audry Stévenart geciteerd door Het Laatste Nieuws.

“Het zijn de clubs die zelf moeten nakijken of een speler speelgerechtigd is. Als een tegenstrever meent dat een bepaalde speler niet speelgerechtigd was, kunnen ze daarvoor een klacht indienen”, klinkt het. Nu heeft de kortgedingrechter aldus beslist dat er geen zware fout is van Union en de vordering van Selemani is afgewezen. De speler kan nog wel in beroep gaan.