Nieuw hoofdstuk in Duitse keeperssoap: Löw geeft Ter Stegen eindelijk kans

Nieuw hoofdstuk in Duitse keeperssoap: Löw geeft Ter Stegen eindelijk kans

Gepubliceerd: vrijdag 4 oktober 2019 om 15:46vr 04-10-2019 om 15:46

Een nieuw hoofdstuk in de Duitse keeperssoap lijkt een feit. Bondscoach Joachim Löw maakt vrijdagmiddag bekend dat Marc-André ter Stegen het Duitse doel verdedigt tegen Argentinië.

Manuel Neuer zal vier dagen later tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland wél weer de eerste keuze zijn van Löw. "Dat hebben we ook zo met de spelers afgesproken", verklaart de bondscoach. "Ik heb al vaker gezegd dat Neuer met het oog op het EK van 2020 onze aanvoerder is en ook de nummer één in het doel is, als niets onverwachts gebeurt."

"Natuurlijk telt de concurrentiestrijd voor iedere speler", voegt Löw eraan toe. "Ter Stegen krijgt nu de wedstrijd tegen de tegenstander van naam, waarin hij zich kan bewijzen, ook al spelen de Argentijnen zonder de geschorste Lionel Messi."

In Duitsland is een grote discussie gaande over wie het Duitse doel moet verdedigen op het EK van volgend jaar. Eerder deze maand gooide Bayern-voorzitter Uli Hoeness ook nog eens olie op het vuur met een bedreiging naar de Duitse bond. "Als Neuer wordt vervangen door Ter Stegen, dan staan wij onze spelers niet meer af aan de nationale ploeg."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Terecht?

(83 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws