Martinez legt verrassende keuze uit: “Een getalenteerde, constante speler”

Martinez legt verrassende keuze uit: “Een getalenteerde, constante speler”

Gepubliceerd: vrijdag 4 oktober 2019 om 14:31vr 04-10-2019 om 14:31

Laatste update: vrijdag 4 oktober 2019 om 15:03vr 04-10-2019 om 15:03

Roberto Martinez heeft zijn selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen San Marino en Kazachstan bekendgemaakt. Maxime Lestienne is de verrassing.

Tijdens een persconferentie geeft de Spaanse keuzeheer meer uitleg over Standard-speler Lestienne. “Lestienne is een zeer getalenteerde voetballer. Hij speelt zeer constant en goed bij Standard. Hij is een aanvallende speler die in ons systeem past. Lestienne heeft zijn selectie verdiend.”

Zal Lestienne meteen debuteren?  "Het idee is de spelers op trainers zien en dan de knoop door te hakken. Deze matchen zijn wel een goede mogelijkheid om spelers hun debuut te gunnen. Zo vond ik het bijvoorbeeld heel goed om jongens als Benito Raman en Yari Verschaeren te zien debuteren in Schotland."

Martinez wil graag het maximum uit de groep halen. “We gaan van uitdaging tot uitdaging. We willen ons kwalificeren voor EURO2020, maar we willen ook bovenaan onze groep eindigen. We zijn er dichtbij en willen dat vieren met onze fans”, aldus de bondscoach van de Rode Duivels.

Poll

Een verdiende selectie voor Lestienne?

(169 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws