Rode Duivels voor San Marino en Kazachstan: één mogelijke debutant bij 28 namen

Rode Duivels voor San Marino en Kazachstan: één mogelijke debutant bij 28 namen

Gepubliceerd: vrijdag 4 oktober 2019 om 14:17vr 04-10-2019 om 14:17

Laatste update: vrijdag 4 oktober 2019 om 15:08vr 04-10-2019 om 15:08

Volgende week staat er weer een interlandperiode op het programma. De Rode Duivels zetten haar makkelijke EK-kwalificiatie voort met een thuismatch tegen voetbaldwerg San Marino (10 oktober), gevolgd door een verre verplaatsing naar Kazachstan (13 oktober). Roberto Martinez riep vrijdag spelers op voor dat tweeluik.

Martinez liet tijdens de vorige interlandperiode met Yari Verschaeren en Benito Raman twee spelers debuteren voor de nationale ploeg. De 18-jarige Verschaeren is er opnieuw bij, Raman ditmaal niet. Raman is zijn plaats kwijtgeraakt aan Maxime Lestienne. De flankspeler van Standard zat in mei 2013 als een bij de kern, maar maakte destijds in de oefenmatch tegen de Verenigde Staten (4-2 winst) geen minuten.

In vergelijking met een maand geleden kan Martinez opnieuw een beroep doen op de broertjes Eden en Thorgan Hazard, Axel Witsel en Timothy Castagne. Ditmaal mist hij wel de in een bloedvorm verkerende Kevin De Bruyne, die vorig weekend een liesblessure opliep bij Manchester City. De kwetsuur is niet ernstig, maar De Bruyne haalt het aanstaande tweeluik niet.

Verder herbergt de 28-koppige selectie van Martinez geen verrassingen. Er werd rekening gehouden met een selectie voor Dodi Lukebakio, maar hij moet nog geduld hebben voor zijn eerste oproep.

Poll

Is de oproep van Lestienne terecht?

(157 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws