Standard krijgt een stevige klap: Het ging allemaal te snel voor ons

Standard krijgt een stevige klap: "Het ging allemaal te snel voor ons"

Gepubliceerd: vrijdag 4 oktober 2019 om 11:45vr 04-10-2019 om 11:45

Standard kon donderdag geen vuist maken op Arsenal. Het werd een kansloze 4-0 nederlaag. Michel Preud'homme gaf na de match aan dat dit niveau te hoog gegrepen is voor zijn kern.

"Het ging op alle vlakken te snel voor ons", vertelt hij bij Het Belang Van Limburg. "Te snel als zij de bal hadden, te snel als wij de bal hadden. We hadden het enorm lastig. De gezonde agressie ontbrak, zeker bij balverlies. We stonden te ver van onze tegenstanders, toonden te veel respect en verloren de bal veel te snel. Ik wilde elf leeuwen zien, maar we waren te passief. Dat alles is het verschil tussen een ploeg als Arsenal en de onze."

Standard kwam zelf ook nauwelijks aan doelkansen. "We hadden gehoopt hier beter te doen. Of ik verrast ben? Ja, het is verrassend. Je vecht een heel seizoen om zulke matchen te spelen, het is dan jammer dat je je niet beter presenteert. Maar we wisten dat we in deze match geconfronteerd zouden worden met een ander niveau. We moeten net als vorig jaar proberen om uit zulke matchen te leren en te groeien."

Met Antwerp wacht zondag weer een taaie kluif. "Intern moeten we aan het werk. Daarom had ik hiervoor van tevoren gewaarschuwd, omdat het mogelijk was dat dit zou gebeuren, ook al was het omgekeerde - een stunt - ook mogelijk. Dat is niet het geval geweest, maar deze Europa League mag geen negatieve invloed op de rest van ons seizoen hebben."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws