Anderlecht liep een blauwtje bij Mirallas: Nu zitten ze in de problemen

Anderlecht liep een blauwtje bij Mirallas: "Nu zitten ze in de problemen"

04-10-2019 11:15 Laatste update: 11:31
7

Kevin Mirallas werd deze zomer gelinkt aan Anderlecht, maar koos in plaats daarvan voor Antwerp. Dat was een weldoordachte keuze, zo geeft Mirallas aan in Sport/Voetbalmagazine.

Mirallas had de malaise bij Anderlecht namelijk voorspeld. "Voor ik bij Antwerp tekende, heb ik alle wedstrijden van Anderlecht bekeken en daar zag ik toch dat er aanvallend niks gebeurde. Ze hebben veel de bal, maar er gebeurt niks in de laatste dertig meter. Een gebrek aan kwaliteit? Denk ik wel. Plus een gebrek aan ervaring bij jongens die nog nooit onder die druk op dat niveau speelden."

Zijn maatje Nacer Chadli ging wél naar Anderlecht. "Hij zei dat zijn besluit al vaststond en vroeg of ik ook kwam. Ik denk nog na, antwoordde ik. Ik zei hem ook: denk er zelf nog maar eens goed over na, want het project is mooi, maar de ploeg verre van evident. Hij antwoordde dat ze nog goed zouden rekruteren, maar ik vrees dat dat niet is gegaan zoals ze toen dachten. En nu zitten ze in de problemen."

Mirallas ziet nu dat hij gelijk krijgt. "Ze denken dat ze goed spelen en de match domineren, maar dat doen ze niet. Ze konden tegen ons met 1‑4 of 1‑5 hebben verloren en in Brugge ook. Dat had ik allemaal een beetje voorvoeld."