UPDATE: KAA Gent excuseert zich voor ongepaste tweet na vliegtuigcrash

UPDATE: KAA Gent excuseert zich voor ongepaste tweet na vliegtuigcrash

04-10-2019 10:30 Laatste update: 16:04
16

De spelers van KAA Gent zijn nog niet terug in België. Normaal gezien hadden ze om 10u moeten opstijgen in Lviv, maar een vliegtuigcrash gooit roet in het eten. 

KAA Gent wil zo snel mogelijk terug in België zijn, want zondag volgt de Slag Om Vlaanderen op het veld van Club Brugge. Helaas is er een vrachtvliegtuig neergestort op ongeveer twee kilometer van de luchthaven. Daarbij zijn volgens sommige bronnen zelfs drie mensen omgekomen.

Om die reden is alle activiteit op de luchthaven even opgeschort. De spelers maakten dan maar een ochtendwandeling door Lviv en gingen dan met twee uur vertraging toch naar de luchthaven, maar vanochtend kunnen er geen vluchten meer vertrekken.

KAA Gent speelde donderdagavond in Lviv tegen FK Oleksandria, een wedstrijd die eindigde op een 1-1 gelijkspel. Club Brugge, de tegenstander van zondag, speelde zijn Europese wedstrijd dinsdag al. Kan dat de doorslag geven in de topper?

Update: KAA Gent heeft zich op sociale media geëxcuseerd voor een ongepaste tweet. De club wist toen nog niet dat er mogelijke slachtoffers waren gevallen door een vliegtuigcrash. ‘KAA Gent en Europese verplaatsingen... Geen goeie match dit seizoen. We zitten voorlopig vast in Lviv omdat een kleiner vliegtuig crashte net voor de landing in Lviv’, luidde de tweet. Nu heeft KAA Gent dit aldus rechtgezet.